Pentru mulți, deținerea unei case face parte din visul slovac. Pentru majoritatea proprietarilor de case din Slovacia, obținerea unui credit ipotecar a fost primul pas care i-a ajutat să realizeze acest vis.

Definiție simplă a unei ipoteci

Acesta este un tip de împrumut pe care îl puteți utiliza pentru a cumpăra sau a refinanța o casă. Ipotecile sunt denumite și ipoteci. Sunt o modalitate de a cumpăra o casă fără a avea în prealabil toate finanțele necesare.

Cine poate obține o ipotecă?

Majoritatea persoanelor care cumpără locuințe o fac printr-o ipotecă. O ipotecă este o necesitate dacă nu puteți plăti toate costurile casei din propriul buzunar. Trebuie să îndepliniți anumite cerințe pentru a obține un împrumut. Prin urmare, o ipotecă este cel mai probabil obținută de cineva care are un venit stabil și fiabil.

Alte cerințe includ o rezervă pe care trebuie să o rămâneți după ce toate ratele existente sau potențiale au fost achitate în viitor. Înălțimea sa este de 40%. Există, de asemenea, o sumă limitată de rambursare a împrumutului, care în acest an poate reprezenta maximum 60% din venitul dvs. net (după deducerea minimului net). Aflați mai multe în articolul Ipoteca în 2020: Ce vă așteaptă?

Diferența dintre un credit și un credit ipotecar

Termenul de împrumut poate fi utilizat pentru a se referi la orice tranzacție financiară în care o parte primește o sumă forfetară și se angajează să ramburseze banii. Un credit ipotecar este un tip de împrumut care este utilizat pentru finanțarea imobilelor. Cu toate acestea, nu toate creditele sunt ipotecare.

Ipotecile sunt numite împrumuturi garantate. În cazul unui împrumut garantat, împrumutatul promite să acorde împrumutul creditorului în cazul în care acesta încetează să ramburseze. Într-o ipotecă, garanția este o casă. Deci, dacă încetați să vă achitați ipoteca, creditorul vă poate obține casa într-un proces cunoscut sub numele de executare silită.