Suma de bani pe care o puteți împrumuta depinde de ceea ce vă puteți permite în mod rezonabil. Și cel mai important, depinde de valoarea justă de piață a casei, care este determinată de estimare. Acest lucru este important deoarece creditorul nu vă poate împrumuta o sumă mai mare decât valoarea estimată a casei.

Părțile ipotecare

Două părți sunt implicate în fiecare tranzacție ipotecară – creditorul și debitorul. Un creditor este o instituție financiară care îți împrumută bani pentru a cumpăra o casă. Creditorul poate fi o bancă sau o altă companie de credit.

Când aplicați pentru o ipotecă, creditorul vă va verifica antecedentele pentru a vă asigura că îndepliniți standardele sale. Fiecare creditor are propriile standarde în conformitate cu care determină cui va împrumuta bani. Împrumutătorii trebuie să aibă grijă să aleagă numai clienți calificați care ar putea să își poată rambursa împrumuturile. Pentru a face acest lucru, creditorii vor analiza întregul profil financiar.

Cealaltă parte este debitorul. Un împrumutat este o persoană care solicită un împrumut pentru a cumpăra o casă. Puteți solicita un împrumut ca un singur împrumutat sau împreună cu un împrumutat. Dacă adăugați mai mulți împrumutați la împrumutul dvs. care au un venit stabil, vă puteți califica pentru locuințe mai scumpe, adică un împrumut mai mare.

Terminologia ipotecară

Atunci când cumpărați o casă și încercați să obțineți un credit ipotecar, este probabil că veți intra în contact cu termeni străini în acest domeniu.

Depreciere

O parte din fiecare plată ipotecară lunară va fi destinată rambursării dobânzii către creditor, în timp ce cealaltă parte va rambursa soldul împrumutului dvs. (cunoscut și ca principalul împrumutului). Amortizarea se referă la modul în care aceste plăți sunt distribuite pe durata de viață a împrumutului. În primii câțiva ani, o parte mai mare a plății dvs. poate ajunge la dobândă. Cu toate acestea, în timp, mai multe plăți se vor îndrepta către rambursarea soldului împrumutului.

Depozit

Un depozit reprezintă bani pe care îi plătiți în avans pentru a cumpăra o casă. Suma de depozit de care veți avea nevoie va varia în funcție de tipul de împrumut pe care îl primiți. O avans mai mare înseamnă în general condiții mai bune de împrumut și o plată lunară mai mică. Calculatorul ipotecii vă va ajuta să aflați cum vă afectează plata anticipată plățile dvs. lunare.

Rata dobânzii

Rata dobânzii este un procent care arată cât de mult plătiți creditorului în fiecare lună ca onorariu pentru împrumutarea banilor. Există două tipuri de dobânzi ipotecare: fixe și variabile.

Tarife fixe

Ratele fixe ale dobânzii rămân aceleași pe toată durata ipotecii. Dacă aveți un împrumut pe 30 de ani cu o rată fixă ​​a dobânzii de 4%, veți plăti o dobândă de 4% până când veți rambursa împrumutul. Împrumuturile cu rată fixă ​​oferă rambursări previzibile în fiecare lună, ceea ce facilitează bugetarea.

Tarife variabile

Se schimbă în funcție de piață. Suma acestora nu este garantată pentru nicio perioadă. Acestea constau dintr-o bază și o primă de risc. Se pot modifica oricând în timpul rambursării, iar schimbarea lor are un efect direct asupra cuantumului ratei.